Hvad er en intervention?

17 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

En intervention foregår på den måde, at familie og venner via en koordineret indsats konfronterer den misbrugsramte person med hans eller hendes problem. Formålet med en intervention er at anskueliggøre misbrugets konsekvenser over for den misbrugsramte. Det kan for eksempel være, at misbrugerens børn har brug for at udtrykke den smerte og sorg, som de føler ved at se deres mor eller far gå til i afhængighed og misbrug. Det kan også være den misbrugsramtes venner, som er blevet udnyttet i forbindelse med opretholdelsen af misbruget – for eksempel ved, at den misbrugsramte skylder dem penge, eller på anden måde har misbrugt deres tillid og empati.

Ved en intervention har den misbrugsramte ikke mulighed for at stikke af eller begynde at fabrikere løgnehistorier, som kan bruges til at manipulere andre pårørende, på samme måde som vedkommende ville have, hvis du alene skulle forestå den svære konfrontation. Alle er jo til stede – og dette gør interventionen til et særdeles effektivt redskab, når det handler om at motivere en misbruger eller en alkoholiker til at opsøge behandling for sin afhængighed.

Hvad sker der efter interventionen?

Hvis du og andre pårørende til den misbrugsramte planlægger en intervention, er det vigtigt, at I samtidig har en plan for det videre forløb. Det kan for eksempel være et behandlings ophold på et misbrugscenter, som kan forestå såvel afgiftning og afrusning som den efterfølgende terapi og afvænnende behandling.

Hos Behandlingscenter Søby Park behandles misbruger af alle slags efter metoder, som er baseret på Minnesota kuren – en evidens baseret metode til behandling af misbrug med rigtig gode succes rater. Under et ophold på Behandlingscenter Søby Park vil den misbrugsramte modtage behandling i grupper såvel som individuel terapi, og samtidig have glæde af støtten fra de mange dygtige og empatiske misbrugskonsulenter, som bemander centeret i døgndrift.

Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles