Få fortaget kloakarbejde af en kloakmester

11 November 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Har du et hus eller sommerhus, som endnu ikke er tilsluttet det landsdækkende kloaksystem har du med stor sandsynlighed en samletank eller har planer om at få en. For at få en samletank godkendt, skal du have en autoriseret kloakmester til at lave kloakarbejdet og udfylde de nødvendige papir, så kommunen kan godkende tanken. Der bliver blandt andet lavet kloakarbejde i Skive. 

Selvom dit hus eller sommerhus er tilkoblet kloaksystemet, kan du også få brug for en kloakmester. Det kan være at der er begyndt at lugte af kloak, hvilke ofte betyder at der er et hul et sted. Det kan også være at din kloak er blevet stoppet og trænger til at blive renset.

image

Det starter med en TV-inspektion

For at finde ud af hvad der er galt med kloakken, foretager den autoriseret kloakmester en TV-inspektion af din del af kloakken. Det vil vise hvad der er galt. Efterfølgende vil kloakmesteren kontakte dig og fortælle dig hvad problemet er, inden han går igang. Når du har besøg af en kloakmester, så få samtidig undersøgt, om der er et filter på den del af kloakken der føres op til boligen. Hvis du får et filter på, sikre du dig, at der ikke kan komme rotter op i huset via kloaksystemet. 

Har du mistanke om at du har rotter i kloakken og det risikere du hurtigt at få, hvis du har et hul et sted på kloakken, da rotter anser en kloak som den perfekte bolig og to rotter er lynhurtigt blevet til flere hundrede.

Rotter anses som en sundhedsrisiko for vores almene sundhed, da de kan sprede sygdom fra andre dyr til mennesker. Rotter har også en forkærlighed for ledninger og udgør derfor en brandfarer. Har du mistanke om at du har rotter i din kloak, skal du kontakte kommunen, der vil sende en gratis rottebekæmper.

More articles