Bliv klar til gulvlægning

10 May 2022
Maria Laugesen

editorial

Vil du selv give dig i kast med at lægge flydende trægulve, klinker eller andre gulve i hjemmet? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på, før du går i gang, så du kan opnå det bedst mulige resultat.

Husk at klargøre gulvene

Når der skal lægges gulve, så er der altid forberedelse inden. Ellers risikerer du at få et ujævnt gulv, som hverken er smukt at se på, praktisk at færdes på eller holdbart i længden. Derfor er god og grundig forberedelse nøglen til at opnå et godt resultat.

Står du med et råt betongulv, så skal du derfor starte med at klargøre overfladen til det næste gulv. Her skal du altid sørge for at reparere sprækker og ujævnheder, ligesom du bør udjævne og nivellere gulvet. Til dette egner gulvspartel sig fantastisk, fordi materialet er optimalt til netop at udligne niveauforskelle og opnå en jævn, lige overflade.

Det giver dig et rigtig godt udgangspunkt, når du skal lægge trægulve eller klinker ovenpå, fordi du har et helt lige grundlag at arbejde på.

gulvspartel

Sådan bruger du gulvspartel

Gulvspartel er hverken dyrt eller vanskeligt at bruge, men det kræver dog, at man er godt forberedt. Når først spartelmassen er blandet, skal det nemlig påføres relativt hurtigt for at opnå et godt resultat. Derfor bør du altid læse vejledningen grundigt, inden du starter.

Start med at rengøre og støvsuge betongulvet godt, og udjævn eventuelle revner med akrylfuge. Dernæst skal gulvet altid primes, inden der påføres spartel. Hav altid vandet opvejet og klar til blanding, og blandt så grundigt massen sammen i f.eks. en murerbalje. 

Til slut lægges spartlen ud på gulvet og spredes godt ud med en bred spartel. Slut af med at pigrulle hele overfladen, så eventuelle luftbobler fjernes og massen fordeles endnu mere jævnt ud over hele gulvet.

More articles