Diamantboring – få styr på fakta

08 januar 2020
Camilla Skøtt
Diamantboring - få styr på fakta

Diamantboring. Navnet er smukt og fint, men det er ikke de luksuriøse sten, der er tale om. Diamantboring er en teknik, der anvendes, når der skal bores i hårde materialer – læs med, og bliv klogere.

Diamantboring – eller kerneboring som det også kaldes – er en teknik, der anvendes, når der skal bores i materialer som for eksempel granit, beton, aftalt, sten, fliser og mursten. Diamantboret glider gennem materialerne som var de lavet af smør, og værktøjet bruges ofte i forbindelse med udskiftning af vinduer, døre, elkabler og lignende.

Hvorfor hedder det et diamantbor?

Diamantboret har fået sit navn, fordi det rent faktisk er lavet af diamant. Ikke den smukke diamant, der sidder i smykker, men af såkaldt industridiamant.

Industridiamant er et kunstmateriale, der er udviklet til at kunne modstå styrken i hårde materialer, og derfor er det velegnet, når det skal skæres i beton, asfalt og lignende.

Fordele ved diamantboring

Der findes mange forskellige teknikker, når der skal skæres i hårde materialer, og hver håndværker har sin favoritløsning. Når det er sagt, så er der store fordele ved diamant- og kerneboring: Det giver præcise resultater, og det sviner meget lidt.

Lad os tage sidstnævnte først. Hvis du eller håndværkerne bruger diamantboret, når der skal skæres ud til vinduer og døre i dit hjem, vil du opleve, at der kun efterlades en lille smule støv sammenlignet med andre metoder. 

Og så er der præcision. I forhold til et værktøj som slagboret, der ofte bruges ved indsætning af vinduer og døre, får du en meget præcis udskæring med diamantboring. Samtidig undgår du store vibrationer, der kan sætte sig som skader i fundamentet.

Få hjælp fra professionelle

Diamantboring er ikke for almindelige mennesker, der ikke har kendskab til værktøjet, og derfor anbefales det, at du får hjælp af professionelle fagfolk, hvis du har et projekt, der kræver en kerneboring.

Flere Nyheder