Drømmer du om at blive VVS’er?

19 August 2022
Camilla Sørensen

editorial

Har du en drøm om at blive vvs’er? Hvad laver en vvs’er? Hvilke opgaver udføres typisk af en vvs’er? Kan alle uddanne sig til vvs’er? Det er alle gyldige spørgsmål, som mange mennesker har om vvs-faget.

Vi har spurgt til vvs i Ringe, og i dette blogindlæg vil vi besvare alle oven stående spørgsmål og meget mere! Vi vil diskutere, hvilke opgaver der typisk udføres af en vvs’er, hvilken type uddannelse der er nødvendig for at blive vvs’er, og hvilke karrieremuligheder der er til rådighed for en, der bliver vvs’er. Så hvis du er interesseret i at lære mere om dette spændende erhverv, så læs videre!

Hvad er en VVS’er?

En vvs’er er en håndværker, der er specialiseret i installation og vedligeholdelse af systemer til drikkevand, spildevand og afløb i VVS-systemer. VVS’erens arbejde omfatter alle aspekter af vandforsyning og bortskaffelse af affald, lige fra installation af nye rørsystemer til reparation og udskiftning af eksisterende rørsystemer. Ud over deres praktiske færdigheder skal vvs’ere også have et godt kendskab til lokale bygningsregler og -forskrifter.

vvs ringe

De fleste vvs’ere begynder deres karriere som lærlinge og arbejder under tilsyn af erfarne vvs-svende. Lærlingeuddannelserne varer typisk fire år, hvor lærlingene modtager både undervisning i klasseværelset og uddannelse på arbejdspladsen. Når de har afsluttet deres læretid, skal vvs’ere normalt bestå en statslig prøve.

Kan også arbejde med installation af varmeløsninger

En vvs’er kan også arbejde med installation af varmeløsninger som solvarmer og gulvbelægning med gulvvarme.

Der er mange forskellige karrieremuligheder for vvs’ere. Nogle VVS’ere vælger at arbejde i byggebranchen og installere nye VVS-systemer i boliger og virksomheder. Andre VVS’ere vælger måske at arbejde i vedligeholdelsesafdelingen på et hospital eller en anden stor institution, hvor de er ansvarlige for reparation og vedligeholdelse af VVS-systemer. Andre kan vælge at åbne deres egen VVS-virksomhed og tilbyde både private og erhvervskunder VVS-tjenester af høj kvalitet.

Uanset hvilken karrierevej du vælger som blikkenslager, kan du være sikker på, at det vil være et spændende og givende erhverv!

More articles