Hvad er microcement?

08 januar 2020
Astrid Pedersen
Hvad er microcement?

Microcement kaldes også for micro beton, og består i al sin enkelthed af cement pulver, som blandes med vand og et farvestof. Microcement er i disse år gået hen og blevet et særdeles populært tilvalg i boligen – ikke blot som gulv belægning, men også som dekorativ belægning på eksempelvis køkkenbordplader, vægge (som alternativ til maling eller tapet), trapper, og andre overflader i hjemmet.

Med microcement kan du skabe flotte effekter, idet den tynde cement kan blandes så der opstår marmorering, ciselering eller andre former for farvespil. Bruges microcement som belægning af gulvet i eksempelvis badeværelset, vil cementen typisk påføres i flere lag – for slidstyrkens skyld. Det første lag sikrer den mekaniske styrke, og det øverste lag sikrer den kemiske modstandsdygtighed.

Hvorfor skal jeg vælge microcement?

Microcement udmærker sig desuden derved, at det er et solidt og rengørings venligt materiale. Derfor vælger mange bolig ejere microcement som gulvbelægning i netop vådrum så som køkken, brygges og badeværelse. Det kan sagtens lade sig gøre at lægge gulvvarme ind under et gulv af microcement – laget af cement er så tyndt, at det ikke er noget problem for varmen at trænge igennem. Dette gør microcement ideelt til som gulvbelægning i badeværelset.

Kan jeg selv lægge et microcement gulv?

Hvis du ønsker dig et flot microcement gulv med det flotte urbane eller industrielle look, som microcement tilfører din bolig, bør du henvende dig til en fagperson. Det er ikke så nemt at lægge et jævnt og flot microcement gulv, som det måske kan se ud til. Selv om microcement er lettere at have med at gøre end traditionel cement eller beton, kræver det en del erfaring og et solidt håndelag at få belægningen til at fremstå jævn og ensartet.

Du kan med fordel kontakte Ryberg beton & design, som har mange års erfaring inden for anlæggelse af microcement gulve – læs mere på https://www.rybergbetonogdesign.com/ 

Flere Nyheder