Kan kvinder også brygge øl?

Det er næsten utroligt, at man overhovedet føler sig nødsaget til at lave en artikel, der belyser dette emne, men ikke desto mindre opdager vi stadigvæk, at ølbrygningens verden kan byde på en del kønsdiskrimination.

Ofte er det at brygge øl en mandsdomineret verden, om man så er professionel brygger, eller man brygger selv derhjemme alene eller sammen med vennerne med udstyr og ingredienser herfra: https://www.hjemmebryggeren.dk/

Hvis der er tale om et professionelt bryggeri, så er forskelsbehandling af kønnene forkert og nærmest forbudt, selvom man stadig kan opleve, at der er forskel i lønningerne og andre frynsegoder.

Mange steder tror de ganske simpelthen ikke, at kvinder har den samme forståelse, finesse, æstetiske opfattelse, engagement og investering i øllene, som mændene har det.

Kvinder må gerne hjælpe med madlavningen, og i gamle dage kunne mænd overordnet set ikke lave mad, fordi det var set som kvindens opgave, men mænd ser stadig helst, at de klarer det med at brygge øl selv.

Specielt nu om dage, hvor alle mennesker i praksis kan brygge øl selv, hvor man kan købe de nødvendige remedier og det nødvendige udstyr til en overskuelig pris fra for eksempel ovenstående firma.

Mændene trækker sig tilbage og ser det som deres hobby, som kvinderne slet ikke ville have forstand på at give sig i kast med.

Her er man måske ude i, at man lukker dørene for en mulighed for ikke bare at have en fællesinteresse i parforholdet, men også at kvinden får forståelse for, hvor meget man som mand elsker at gå at hygge sig med at lave øl og sørge for, at det bliver brygget lige efter ens præcise forventninger.

Man kan jo bare invitere ens bedre halvdel ind til at være med ved nogle brygningsoplevelser, så man stadig kan betragte tjansen som ens egen hobby på samme måde, som du ikke blander dig i alt, hvad kvinden laver.