Det er lige med at lære de forskellige døre at kende

28 April 2022
Anders Lundtang Hansen

Døre er jo ikke bare døre, for det kan være en gigantisk pengeskabsdør, der er en halv meter tyk, som der ikke er til at bryde op, til at det kan være en lille siv-dør til en hytte ude i junglen.

Der er nok ikke nogle af disse to typer, som der er særligt mange af os, der bruger i det daglige, men selv ved de almindelige huse er der mange forskellige typer af døre, som det er praktisk at lære at kende.

Dette gælder både med, hvordan man sætter dem op, udskifter dem og holder dem pæne og rene og ikke mindst fornyer.

Det er nok ikke noget, man lige har fokus på det i det daglige, men det kommer på tale, når man skal have omgang med de døre angående andet end bare at lukke og åbne dem – og selv her skal man vide, om man skal lægge kræfter i, om der er easy-luk eller noget helt andet.

Dörrar

Lær dine døre derhjemme at kende

Det er jo god viden at have, så man kan sige det videre til andre, som der kommer på besøg, for de døre kan også forandre sig over tid, så den dør, der sidste måned var nem at åbne, kan være svær at åbne den næste, fordi der er kommet noget i klemme, som man ikke kan få ud, eller dørkarmen har sat sig lidt.

Heldigvis er det sjældent raketvidenskab at blive klog på, og mange af de ting kan man finde ud af selv og klare, mens der nok er noget, som man kan leve med.

Hvis der er noget, som man ikke kan leve med, og som man ikke kan finde ud af at ændre, så kan man nok spørge en fagmand til hjælp.

En “fagmand” kunne være at tage fat i Klarfönster, når det kommer til at købe nye døre.

More articles