Er rengøringsmidler blevet bedre med tiden eller ej?

21 June 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan godt lidt sige, at det beror på en misforståelse, når der er nogle mennesker, der siger, at rengøringsmidler var så meget bedre i gamle dage.

Du skal jo forestille dig, at der ikke er nogle, der er interesseret i at lave produkter, som der bliver værre med tiden, selvom man da hører om nogle, som der får indlagt en naturlig udløbsdato, så du skal hen at købe nyt igen hurtigt.

Men med gode rengøringsmidler må man antage, at man bruger dem jævnligt, så man ender med at løbe tør for dem tit, så man skal hen at have nye med jævne mellemrum; så det eneste, man kunne forestille sig, at producenterne bag dem gør anderledes, er, at de laver mindre beholdere, så forbrugerne skal hen at have nye tit.

Det er faktisk mest regler, der har gjort, at du ikke kan få lige så godt fat i de skrappe rengøringsmidler, som du kunne tidligere.

rengøringsmidler

Rengøringsmidlerne er blevet mere reguleret med tiden

For det første må man ikke fylde dem med så skrappe kemikalier, som man måtte tidligere, da det ikke er godt for miljøet, og så er der nogle rengøringsmidler, som det kun er professionelle rengøringsfolk, der kan få fat i.

Derfor er man nødt til at hyre den slags folk, hvis man virkelig vil have gjort fermt rent, for det er den eneste måde, man kan få fat i de produkters effekt.

Man begynder jo ikke at udvikle baglæns, og selvom man måske på tværs af firmaer blev enige om at lave mere skånsomme produkter, så søger forbrugerne den gode effekt, og man kan ikke begynde at standse udviklingen.

Derfor er det reguleringerne, der er med til at gøre, at du ikke kan få fingre i de gode produkter, som du kunne førhen – men de findes skam derude.

More articles