Få hjælp til kroner og implantater hos din lokale tandlæge

05 August 2022
admin

editorial

Har du ødelagt en eller flere tænder, for eksempel som følge af et traume, eller fordi du har ladet karies udvikle sig gennem alt for lang tid? Så kan du få hjælp hos din tandlæge til montering af kunstig tandkrone eller indsættelse af implantat som erstatning for den defekte tand.

Hvad er en kunstig tandkrone?

En kunstig tandkrone er en type tandprotese. Den bruges til at erstatte den synlige del af en tand, der er blevet beskadiget eller tabt. Kroner kan være fremstillet af forskellige materialer, f.eks. porcelæn, metal eller kompositharpiks. De placeres normalt over et implantat eller en naturlig tand.

Hvornår har jeg brug for en kunstig tandkrone?

En kunstig tandkrone er normalt nødvendig, når tanden er blevet beskadiget af karies, skader eller slitage. Kronen kan være med til at genoprette tandens funktion og udseende. Den kan også bruges til at støtte en tandbro eller til at dække et implantat.

tandlæge

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en metalstift, der er kirurgisk implanteret i kæbeknoglen. Stiften fungerer som erstatning for tandroden. Når stiften er på plads, placeres en kunstig tand (krone) oven på den. Tandimplantater bruges til at erstatte manglende tænder.

Hvornår har jeg brug for et tandimplantat?

Hvis du mangler en eller flere tænder, kan du være kandidat til tandimplantater. Implantater kan bruges til at erstatte en tand eller flere tænder. De kan også bruges til at støtte en protese eller bro.

Hvordan passer jeg på mit tandimplantat?

Du skal bør børste og bruge tandtråd på dit implantat, ligesom du ville gøre med dine naturlige tænder. Sørg for at besøge din tandlæge regelmæssigt til kontrol og rengøring. Med den rette pleje kan dit implantat holde hele livet!

Foruden isættelse af implantater og montering af kroner, kan din tandlæge hjælpe med forskellige andre ydelser, for eksempel fjernelse af visdomstænder ved udtrækning eller kirurgi. Du kan også få en rodbehandling hos din tandlæge.

Book tid til tandbehandling på https://ebdent.dk/.

More articles