Skal du have totalrenoveret dit nye hus?

17 May 2022
Steffen Hansen

editorial

Skal du have dit nye hus totalrenoveret? Hvis du har købt et ældre hus, hvor fundamentet er smukt og unikt, men ved at være temmelig gammelt, så kan du få det renoveret.

Du foretager en stor investering i din fremtid. Renovering af et hjem er et stort arbejde, men det kan være tiden og indsatsen værd, når du ser resultatet. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at gøre processen så smidig og stressfri som muligt.

 

vvs

 

1. Vælg dine håndværkere med omhu

Det er nok den vigtigste beslutning, du træffer, når du renoverer dit hjem. Sørg for at få referencer og tjek de potentielle håndværkere grundigt. Få tilbud fra flere entreprenører og sammenlign priserne. Sørg for, at du føler dig tryg ved den person, du vælger at arbejde sammen med. Det samme gælder, når du skal finde en elektriker, en murer og endda en VVS. De skal alle sammen være dygtige til deres arbejde. 

 

2. Fastsæt et budget

Før du går i gang med noget arbejde, er det vigtigt at fastsætte et budget og holde dig til det. På den måde undgår du at overskride budgettet og ende med gæld. Find ud af, hvor meget du realistisk set har råd til at bruge på projektet. Læg derefter 10-20 % til en reservefond til dækning af uventede udgifter.

 

3. Få de rigtige tilladelser

Hvis du foretager større renoveringer, skal du indhente de rette tilladelser fra din lokale kommune. Det gælder f.eks. el- og vvs-arbejde og strukturelle ændringer. Hvis du ikke gør det, kan det medføre en bøde eller endda forhindre, at arbejdet bliver afsluttet. Du skal være sikker på, at du ikke overskrider nogle love i bygningsloven. Ellers kan du drøfte dit projekt med en advokat med speciale i entreprise.

 

4. Udarbejdelse af en plan

Du skal have en klar idé om, hvad du vil opnå, før du begynder at rive tingene fra hinanden. Sørg for, at du ved præcis, hvilket arbejde der skal udføres og i hvilken rækkefølge. På den måde undgår du forvirring eller dyre fejl senere hen. Når du har en plan, kan du begynde at indhente tilbud.

More articles