Spørg din maler, hvilke farver du skal vælge

25 september 2020
Camilla Skøtt

Det er svært med farver. Hvis du gerne vil have farver i dit hjem, skal det være nogle, der passer til dig og din indretning, og den skal helst sidde i skabet første gang, for det er dyrt og besværligt at gøre om.

Drømmer du om flere farver på dine vægge, men ved du ikke helt, hvilke farver det skal være. Så kan du med fordel henvende dig hos din lokale maler, der også kan hjælpe dig med at føre projektet ud i livet.

Farver er et spørgsmål om smag, og derfor skal du invitere maleren med hjem til dig, så I sammen kan gennemgå rummene og tale om, hvilke vægge der egner sig til nye farver. Det er nemlig ikke alle rum – eller alle vægge for den sags skyld – der egner sig til andet end hvid.

Glem alt om tendenser

Det er fristende at bladre igennem boligbladene og vælge en af de mange farver, som er meget populære og oppe i tiden, men det er ikke altid den bedste løsning. Nuvel – det er et godt sted at finde inspiration, fordi det kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke farver du godt kan lide, men samtidig er det vigtigt, at du vitterligt vælger farver, der passer til dig og din bolig, fordi alternativet er, at du hurtigt skal male om, fordi du alligevel ikke bryder dig om farven på den lange bane.

Når du har sat dig på en farve, har maleren et godt råd: Få en farveprøve – og få også gerne en farveprøve, der er en tand lysere og en tand mørkere, så du har tre forskellige versioner af samme tone. Mal cirka 1×1 meter med farverne på den væg, du overvejer at male, og brug et par dage på at beslutte dig for, hvilken tone der er bedst. 

Flere Nyheder