Det kræver sit at kunne være en god bilforhandler

08 januar 2020
Anders Lundtang Hansen
Det kræver sit at kunne være en god bilforhandler

Der findes selvfølgelig forskellige typer af bilforhandlere, men hvis vi skal dele dem groft op i to kategorier, så bliver det den slags, der forhandler brugte biler og så dem, der handler nye biler, om det så er forskellige varianter eller en specifikt type som autoriseret forhandler.

Men måske havde du allerede en speciel smag i munden, da du læste ordet “bilforhandler”, for den slags har da også en lidt uheldig klang i sig, også selvom vi ikke var nået til at uddybe, hvilke typer vi havde med at gøre i dette eksempel.

Den slags forhandlere kan ellers være velkendte og have et show room med flotte nye biler, der er spritnye fra fabrikken og ikke har kørt nogle kilometer – og en god bilforhandler kan da også komme til at tjene godt.

Men hvorfor er det så lige, at en bilforhandler måske ringer en negativ klokke i dit hoved, når vi sidder og snakker om det?

Jo, for sådan en bilforhandler kan jo også være en bilhandler i Solrød Strand, der render rundt i overalls, har olie på hænderne, ryger smøger, imens han viser dig rundt blandt de forskellige biler, der bestemt har set bedre dage.

Og det er jo dette eksempel, som de fleste af os tænker på, da vi er gode til at fokusere på det negative fremfor det positive.

Så mange af os tænker på en bilforhandler af den slags, der prakker os et levende lig på til ågerpris, der dør, så snart man forlader forhandleren.

Så hvis du drømmer om at blive bilforhandler, så skal du danne dig et godt ry, og selvom de bedste af slagsen ofte ligger hos de autoriserede forhandlere, så kan man også sagtens opbygge den slags som brugtvognsforhandler eller lignende.

Dog skal man, som nævnt, være klar på de fordomme, man kan blive mødt med ude i samfundet.

Flere Nyheder