Hvor længe vil stål kunne holde sig og være brugbart?

18 maj 2020
Anders Lundtang Hansen

Som det første er jo værd at bemærke, at man konstant forsøger at forbedre stålfunktionerne, så de ikke alene kan holde længe, sidde bedre sammen, men så de også kan bygges i større proportioner med stålelementer, så man kan lave større byggeformer, uden at man skal være bange for, om det holder.

For det var, som det tidligere er blevet nævnt, noget af en revolution, da man opdagede, hvordan man skulle skabe stål, og pludselig lå verden åben for mange mennesker og idémagere til, hvad man man dog ikke kunne lave af det fra maskiner til ståltrapper, altaner af stål og meget mere.

Men de første versioner holdt næppe så længe, man bandt dem ikke ordentligt sammen, og der var mange funktionsfejl i stålet, som man ikke altid lige kunne se – og så ville det ofte rustne.

Det krævede endnu bedre teknologi til at kunne kigge “ind” i stålet for at finde ud af, hvad der eventuelt kunne være galt med det, og den slags havde man ikke dengang, hvor man lærte at serieproducere stål.

Som det første lærte man heldigvis at serieproducere mange enslignende former for stål, så man kunne gøre det hurtigere end at lave det i hånden, men stadig kunne der være ydre og indre skader i stålet.

Så man kunne ikke altid være sikker på, at noget stål ville være lige så godt som sin identiske tvilling ved siden af.

Senere fik man også står på at lave noget rustfrit stål, så man virkelig kunne bygge en del af stål udenfor, uden dets flotte fernis forsvandt med tiden, så det hele rustede væk – nu om dage kan man bevare den æstetik, hvis man ønsker det, uden det går i stykker.

Men som udgangspunkt handler det om, at man sørger for at vedligeholde ens stålelementer og ofte tjekke op på kvaliteten på det med de moderne metoder, man har nu om dage.

Flere Nyheder