Hvordan behandler man dyrene på et slagteri?
Nu om dage ligger det nok mange på sinde, hvordan dyrene bliver behandlet på et slagteri, fordi man er så meget optaget af et dyrevelfærd i vor tid.
Man kan skelne mellem de store produktionslagterier, hvor man henter dyrene fra gårdene, og de kommer til slagtning, hvor man så sælger de slagter dyr videre til slagterbutikkerne med videre, hvor denne købmands-slagter så sælger kødet videre, efter det er blevet parteret og omdannet til mundrette retter.
Derfor skal man skelne mellem en slagter og et slagteri.
Prøv for eksempel at se, om du kan regne ud, hvad dette sted er: http://www.kosakgaarden.dk/
Nogle steder er disse steder da også slået sammen, så det kan være svært at regne ud nogle gange, men ellers er det bare at spørge sig frem.
Men for at komme frem til det med, hvordan man behandler dyrene, så er det værd at bemærke, at disse gårde, hvor man køber dyrene fra, og slagterierne ikke er samme afdeling.
Dog vælger nogle slagterier at handle udelukkende med gårde, hvor man ved, at dyrene bliver behandlet godt, og hvor der er tale om et økologisk landbrug. Det er helt op til dem selv.
Men med fokus på selve slagteriet skal man nok ikke falde ned ad stolen ved at få at vide, at dyrene bliver slagtet – det ligger ligesom i navnet, hvad der foregår her.
Dyrene er avlede til at blive slagtede, så hvis man ikke kan klare den tanke, skal man måske droppe kød og varer fra dyr i ens mad, tøj med videre.
Men derfor skal det ikke forstås som, at man mishandler dyrene, når de skal slagtes, eller at de lider overlast under behandlingen, for det sørger mange slagtere for, at det går hurtigt og på en effektivt måde, så dyrene dårligt når at opdage, hvad der er sket.