Hvorfor kan jeg ikke bare selv løse mine elektriker opgaver?

08 januar 2020
Astrid Pedersen
Hvorfor kan jeg ikke bare selv løse mine elektriker opgaver?

Når det kommer til arbejde med kloak, VVS og elektricitet, er der temmelig strenge regler for hvad du må og hvad du ikke må udføre på egen hånd. Selv om du måske anser dig selv som værende en vældig kompetent gør det selv mand med hænder og hoved skruet rigtigt på, kan du komme voldsomt galt af sted, hvis du selv forsøger dig med elektriker arbejde. I værste fald kan du sætte eget og andres liv i fare, når du fusker med boligens faste elektriske installationer. Du kan for eksempel øge risikoen for at få livsfarligt elektrisk stød, eller for at skabe kortslutninger, som kan føre til brand i hele lednings systemet i huset.

Faktisk må du kun udføre arbejde, som vedrører ting, du kan afmontere og tage med dig ud af boligen. Resten er det, der kaldes faste installationer, og hører under elektrikerens arbejds område. Du skal altid huske at slukke for strømmen i boligen på hoved afbryderen i hfi relæet, når du selv skal lege elektriker. Og så begrænser de opgaver, du selv må udføre, sig til udskiftning og montering af stikpropper, lednings afbrydere, apparat kontakter og forlængerledninger eller kabeltromler – og ja, du må selvfølgelig også gerne selv skifte pærer i dine lamper!

Find din professionelle elektrikker i Grindsted

Hvis du skal have hjælp til det mere avancerede og komplekse elektriker arbejde i dit hjem, skal du således have fat i en autoriseret elektriker eller el installatør. Er du bosiddende i Grindsted, kan du med fordel tjekke Westergaard El, som er blandt de mere etablerede elektriker og installatør forretninger i området. Westergaard El er leveringsdygtige i alt inden for el installationer, både når det gælder nybyg og når det handler om renovering af eksisterende el løsninger.

Du kan læse mere, og kontakt Westergaard El, på hjemmesiden westergaard-el.dk

Flere Nyheder