Søger du et godt tilbud på gulvafslibning?

Er dine gamle trægulve blevet kedelige at se på? Måske er du flyttet i et nyt hus, hvor trægulvene trænger til en kærlig hånd. Inden du overvejer at få lagt helt nye gulve, skal du først undersøge mulighederne for at få slebet dine gulve

Hvad koster en professionel gulvafslibning? Hvor lang tid tager det? Og hvilke gulve kan slibes? Læs med i denne artikel og find ud af meget mere. 

Gulvafslibning – find et godt tilbud

Hvis du har besluttet dig for at få dine gulve slebet, kan du vælge at gøre det selv eller hyre professionelle folk til opgaven. Det er langt det bedste valg af hyre andre. Hvis ikke du har forstand på at bruge en slibemaskine til gulvet, kan det let gå galt og gulvet kan ende med at se værre ud, end det gjorde i første omgang. 

Så lang tid tager det at slibe trægulve

Det tager som udgangspunkt ikke flere dage at slibe trægulve. Dog skal du forberede dig på lidt arbejde med at få flyttet dine møbler, så gulvet er frit tilgængeligt. Drejer det som om flere rum, kan du alternativt flytte møblerne ind i de andre rum løbende. På den måde behøver du ikke at flytte alt dit inventar på én gang. 

Gulvafslibningen foretages af flere omgange. Først grovslibes gulvet, og derefter finslibes det for at skabe en ensartet overflade. Til sidst skal gulvet behandles med lak, lud eller olie. Det kan derfor kræve lidt tid at tørre, før boligen kan tages i brug igen. 

Hvilke trægulve kan slibes?

Langt de fleste trægulve kan slibes. Det afhænger dog af, hvor slemt tilredte de er. Har gulvene meget dybe ridser? Så kan det i stedet være nødvendigt med en gulvafhøvling. Hvis gulvet derimod kun har overfladiske ridser, skrammer og pletter, kan en gulvafslibning sagtens løbe problemet.